Алуминиеви профили

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Видове алуминиеви профили

На пазара има различни продукти, но предлаганите от нашия магазин алуминиеви профили за конструкции се отличават с изгодна цена, издръжливост и разнообразни форми. Тук ще загатнем само основните и най-предпочитани ал профили от клиентите, но винаги може да разчитате на нашия екип и за нестандартни алуминиеви профили за вашия проект. Стандартните алуминиеви профили са както следва:

  • Алуминиев L Профил - Винкел
  • Алуминиев П Профил
  • Алуминиев Профил Кутия
  • Алуминиев Т Профил

Какво представлява алуминият?

Алуминият е най-разпространеният минерал в земната кора, въпреки че обикновено не се намира лесно в чистата си форма в природата. Алуминият се добива от боксит, минерал, добиван в няколко части на света, и едва през 1888 г. е разработен икономически осъществим процес за търговското производство на алуминий.

Изкопаният боксит се натрошава и се напръсква с вода. Глината и силициевият диоксид се отстраняват като странични продукти, а останалият боксит се суши в пещ, смесва се със сода и вар. Получената смес преминава през редица етапи на обработка, преди да се загрее в калцинираща пещ. Полученият материал е алуминий, прахообразна химическа комбинация от кислород и алуминий.

За да се получи алуминият, който осигурява суровината за алуминиеви профили, алуминиевият двуокис трябва да премине първо през плавка, а след това през процес на легиране, по време на който се добавят малки количества легиращи елементи като мед, магнезий, силиций и манган, за да се създадат специфични свойства на материала.

Предимства на качественият алуминиев профил

алуминиеви профили в София и Пловдив на изгодни цениНека сега да обърнем по-сериозно внимание на предимства от употребата на алуминиев профил. Защо да изберете алуминиеви профили, а не от месинг, не от желязо, не от неръждаема стомана? Качествените екструдирани алуминиеви профили са:

Леки: Алуминият е около 1/3 от теглото на желязото, стоманата, медта или месинга, което прави индустриални алуминиеви профили по-лесни за работа, по-евтини за транспортиране и атрактивен материал за използване в приложения, където намаляването на теглото е приоритет като транспорт и други приложения, включващи движещи се части.

Издръжливи: Предлаганите профили от алуминий могат да бъдат направени толкова силни, колкото са необходими за повечето приложения и поради естеството на процеса на екструдиране, здравината може да се концентрира там, където е наистина необходима, като включва различна дебелина на стената и вътрешна армировка в конструкцията на профила.

Приложенията за студено време са особено добре обслужвани от екструзии, тъй като алуминият става по-силен с падането на температурите.

Комбинация на устойчивост и лекота в едно: Уникалната комбинация от с устойчивост и ниско тегло прави продуктите в нашия склад за алуминиеви профили София идеални за приложения като камионни и мостове, където високата товароносимост е ключов момент.

Издръжливи: Алуминият комбинира здравина с гъвкавост и може да се огъва при натоварвания или да се пружинира от натиска на удара, което води до използването на алуминиеви профили в автомобилните системи.

Неподатливи на корозия: Алуминиеви профили, които предлагаме и в нашия склад в Пловдив на чудесни цени, предлагат отлична устойчивост срещу корозия. Те не ръждясват, а алуминиевата повърхност е защитена от свой собствен естествен оксиден слой. Една защита, която може да бъде подобрена чрез анодизиране или други процеси на довършителни работи.

Отлични топлинни проводници: Въз основа на теглото, алуминият провежда топлина и студ по-добре от другите стандартни метали, което прави екструдирани алуминиеви профили перфектни за приложения, изискващи топлообменници или разсейване на топлината. Гъвкавостта на дизайна на ал профилите позволява на дизайнерите да оптимизират разсейването на топлината в корпусите и други компоненти.

Неискрящи: Тъй като алуминият не е искрящ, алуминиевите екструзии са добре подходящи за приложения, включващи експлозивни материали или в силно запалими среди.

Отлични електрически проводници: Алуминий за лира за лира е два пъти по-проводим от медта, което прави екструзията рентабилна алтернатива за електрически конектори и компоненти за разпределение на шината.

Немагнитни: Тъй като алуминият няма как да придобие магнитен заряд, екструзиите са полезни в приложения с високо напрежение и в електрониката, където магнитните полета влизат в игра.

Негорими и нетоксични: Алуминият не гори и дори при изключително високи температури не произвежда токсични изпарения, затова алуминиевите профили за конструкции освен че са с добра цена, се смятат и за природосъобразни.

Отразяващи: Повърхностите на профилите могат да произведат висока отразяваща способност на алуминиевите компоненти, което прави екструзията на алуминий привлекателна за места, изискващи осветление или за приложения, където е желателно да се екранират области от светлина, радиовълни или инфрачервено лъчение.

Адаптивни: Сложните алуминиеви профили за врати могат да бъдат реализирани в еднократни екструдирани алуминиеви секции, без да се налага да разчитате на механично съединяване. Полученият профил обикновено е по-здрав и е по-малко вероятно да се разхлаби или амортизира с течение на времето.

Лесно приспособими: Въпреки че има разнообразие от стандартни профили за екструдиране, възможността да се създаде профил, който да отговаря на специфични функционални, естетически и производствени цели прави продуктите, предлагани в нашия склад за алуминиеви профили и аксесоари, в предпочино решения за много области.

Бързо произвеждани: Инструментирането за екструдиране на алуминий е сравнително евтино с обикновено кратки срокове за изработка, затова времето за тестване на прототипи и пускането на продукта на пазара много кратко.

Лесни за изработка и сглобяване: Ефективният дизайн на стандартни алуминиеви профили може значително да опрости последващото производство и сглобяване и има голямо разнообразие от производствени процеси, които рутинно се използват при производството на компоненти и възли на базата на екструзия.

Защо да изберете алуминиеви профили на изгодни цени от магазин БГ ПЛАСТ 1 ЕООД?

Ако се интересувате да научите повече за свойствата на алуминия и най-добрите възможности за изработка на алуминиеви профили, свържете се с нашия магазин за алуминиеви профили. Нашият екип от високо обучени и опитни дизайнери, инженери и техници може да ви помогне да предотвратите корозия с дизайн и да получите необходимите алуминиеви профили и аксесоари.

Нашата цел е винаги да отговаряме или надвишаваме очакванията на нашите клиенти, осигурявайки висококачествени ал профили, изработка и довършителни работи всеки път. Обадете се днес, за да получите експертна оценка за следващия си проект или използвайте нашата онлайн форма за контакт, за да изпратите вашата заявка.

В случай, че предпочитате да видите реално нашите алуминиеви изделия, може да посетите и нашия склад за алуминиеви профили в Пловдив и София. Позиционирането ни в двата най-големи български града ни прави гъвкави за комуникация с клиентите и улеснява процеса по производство, избор и доставка на избраните от хората профили от алуминий.