Керамични окачени фасади

Керамика 1 ОТВОРИ КАТАЛОГА В ПЪЛЕН РАЗМЕР


Керамика 2 Изтегли каталога от тук

Качествените керамични фасади са доста устойчиви както на различни метеорологични условия, така и на други механични фактори. Базата за направата на керамична фасада е глина, към която се добавят железни оксиди, оформя се крайния продукт, за да бъде изпечeн на 1200 градусова температура.

След като керамичният материал е изпечен, той се монтира върху алуминиева конструкция, под която има Т-профили и конзоли за прихващане. При монтажа на керамичните плоскости и повърхността на сградата е задължително да бъде оставено известно разстояние.

По този начин се гарантира свободна циркулация на въздуха с цел вентилация, която пък помага за запазването на топлината през студените месеци и създаването на охлаждащ ефект през топлите. Такъв вид фасада с опция за вентилиране се прави с помощта на керамични фасадни плоскости, които дават възможност за преимуществено определяне на растера на проекта.

Съществува опция за проект на керамична фасада в над петдесет цветови варианта. Нанесеното покритие върху керамиката също е различно спрямо избрания цвят. Фирмите производители, с които работим, правят натурални, антиграфитни и глазирани покрития.

Благодарение на високотехнологичната методика на обработка на ефикасните керамични фасади на достъпни цени, при която температурата е много висока, се създават устойчиви свойства на материала срещу влиянието на атмосферата и UV лъчите.

Освен вентилацията, керамичните окачени фасади образуват топлоизолационен, водоустойчив и звукоизолационен слой. Керамиката е устойчива на огън и се рециклира лесно. Идеалната гладкост на нейната повърхност съдейства за почистването на керамичните площи при дъжд.

Монтажът е лесен, в керамичните фасади не се събират прах, вода, бактерии. С изграждането на фасада с керамични плочи е възможно да се подменят само отделни плоскости при нужда, без да трябва да смъквате цялата окачена фасада.

Обща характеристиката на керамиката

керамична фасадаПреди да преминем към полезността на керамиката и коя керамична фасада е най-точната за вас и вашия проект, то нека заедно обърнем внимание на ценна информация и данни за керамиката, която познаваме днес.

Думата керамика всъщност произлиза от старогръцки κέραμος, това в буквален превод означава глина. Под понятието керамика в днешно време влизат абсолютно всички продукти, които нямат органичен състав и не са с метален произход, а са изработени с различни примеси от минерали.

Различните видове керамика намират приложение в разнородни области като наука, архитектура, медицина, строителство и други. Керамичните изделия присъстват в нашето ежедневие от древни времена до ден днешен. Може да видите керамични елементи в декорация на стена, домакински съдове, бижута, керамични фасади – изобщо навсякъде, ако се замислим.

Но от кога реално се среща терминът керамика? Най-общо казано, около 19 век. Тогава терминът започва да се ползва не само за материала, но и за изделията, направени от грънчари – които по своята форма са по-груби; и всички съдове от порцелан – известни като фина керамика.

Производството на керамика е химично производство. Това е първата подобна дейност, овладяна от човешката раса, векове назад във времето. Едно от най-добрите предимства на керамиката е, че е играе ролята на топлоизолаор.

Керамична фасада от БГ ПЛАСТ 1 ЕООД

Към днешно време техниките, свързани с керамики, намират широко приложение в строителния бизнес. Тази област е напълно зависима от професионализма на всички партньори, отговорни за завършването на крайния проект, и качеството на материала.

Ние в БГ ПЛАСТ 1 сме изградили образован и квалифициран екип от специалисти, които са винаги на разположение на клиента и в готовност да сътрудничат с каквото е нужно. При нас може да намерите всякакви строителни решения, включително и керамични фасади на разумни цени.

Какво стои зад окачените керамични фасади?

керамични фасадиПредлаганата от нас керамика включва и керамични фасади като решение в строителството. Може да предложим също така композитни плоскости, хпл листи, фиберцимент. В електронния ни магазин има подробна информация за всички керамични изделия, който продаваме. За по-голямо удобство и прегледност, имаме и детайлен продуктов каталог.

Керамичните окачени фасади са невероятно устойчиви и здрави, не се подават при никакви механични въздействия и природни условия като дъжд, сняг, силно слънце, вятър. Основата за създаване на керамиката е глината, опечена на 1200 градусов температурен режим.

Преди самото печене глината се смесва с железни оксиди. Алуминиевата носеща конструкция на всяка керамична плоча представлява комбинация от конзоли за захващане и Т-образни профили. Тайната на успеха и предпочитаността на керамичните фасади се крие в тяхната вентилационни възможности. Те са налични, защото между керамиката и стената се оставя малко пространство за преминаване на въздуха.

Надеждност, качество и комфорт в едно

керамични окачени фасади цениЕфективната керамична фасада е много харесван вариант за създаване на външна облицовка, защото изпичането на високата температура, гарантира здравина срещу негативни фактори от всякакво естество.

Добавянето на окачени керамични фасади е с цел постигане на идеална циркулация на въздуха, проветряване, изолация за топлина и звук, предпазване от вода. Поддръжката на керамичните плочи е безкрайно лесна заради тяхната гладкост, поради която на плоскостта не се задържат прах и бактерии, а при натрупване на мръсотия – тя се измива при дъжд.

Облицовката от устойчива керамична фасада е много добър вариант за търговски обекти, бизнес центрове и жилищни комплекси. Монтажът на фасада е лесен, поддръжката изисква минимално време и средства, а в същото време ефективната фасада от БГ ПЛАСТ е синоним на надеждност, качество и комфорт.

Поръчайте вашата керамична фасада още сега, като изберете подходящия цвят и форма от огромен асортимент с качествени материали.