Термопанели

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

С помощта на топлоизолацията, която полагате на сградата ви, имате възможност да потребявате нужната ви енергия по-икономично и целесъобразно, без да се лишавате от удобствата на идеалните вътрешни климатични условия. По този начин ще намалите максимално загубената енергия и ще  ползвате енергийните ресурси по-ефикасно.

термопанел ценаИзграждането на топлоизолация чрез термопанели, които гарантират по-голяма енергийна ефективност, е разбираемо да се смятат за още един допълнителен разход при първоначалната инвестиция в даден проект. При пресмятането на стойностите на възвръщаемост обаче ще видите, че на практика ще спестите значителен ресурс. Може би, точно и заради тази си характеристика термо панелът е станал толкова популярен избор както при големите строителни идеи, така и при любителските проекти.

Правилното прилагане на топлоизолацията спомага за оптимизирането на разходите за енергия средно с до 50%, осигурява по-благоприятна среда в сградата, като ще се радвате на по-високи температури през зимата и повече хладина през лятото по-със значително по-малко изразходен енергиен ресурс. За постигането на перфектна изолация може да се доверите на предлаганите от нас термопанели на достъпна цена.

Видове термопанели от БГ Пласт

В БГ Пласт разполагаме с богато портфолио, в което сме включили висококачествени термопанели. Сред продуктите ще намерите PVC термопанели за врати и алуминиеви. PVC термопанелът за врати е с големина на PVC от 0,8 мм. Цялата дебелина може да варира до 20 мм. или 24 мм. Панелът е решен в универсалния бял цвят, а цялостната плоскост е с размер: 3000 х 2000 мм.

Нашите алуминиеви термопанели, които варират в своята дебелина, са с общ размер 2000 х 1000 мм. Дебелината на ядрото може да бъде в диапазона от 0,6 мм до 1 мм, докато общата дебелина на алуминиевия панел е от 20 до 24 мм. Благодарение на своята огромна цветова гама този тип панели биха намерили широко приложение в разнообразни проекти.

Предимства на качествения термопанел

Нека заедно да обърнем и повече внимание на най-големите предимства от използването на покривни термопанели, модели за врати и различни части от вашия дом и офис. Безспорно създаването на изолационен слой там ще ви донесе в дългосрочен план много преимущества, а ето какви са и те.

Енергийна ефективност и топлоизолация

размери термопанели софияВ наши дни покриването на голяма част от енергийното потребление в света и разполагането с ограничен ресурс на полезни изкопаеми като петрол и природен газ, които бързо свършват, правят оптимизирането на използваната енергия в жизненоважен въпрос.

Във времена, когато наличните ресурси поетапно изчезват, макар че енергийната необходимост непрестанно се увеличава, се въвеждат различни програми за по-ефективно използване на енергията. По тази причина и топлоизолацията с термопанели е един от най-успешните варианти за подобряването на потреблението.

Особено с наличието на разнообразни климатични условия в отделните сезони добрата изолация е предпоставка за по-ефикасния контрол върху използваната енергия и направените за това разходи.

Както по-логично решение от изолация на вашата сграда от употребата на различни модели като покривни термопанели, за врати и други.  При подсигуряване на изолацията не трябва да се подценява нито една част от сградата, защото загубата на енергия може да бъде направена през всички точки от нея: врати, прозорци, покрив, под и т.н.

Термо панелът удължава живота на сградата

Включването на термо панел във вашия проект ще удължи живота на сградата, независимо от нейното предназначение. Чрез тези материали ще намалите движението на топлината, образуването на конденз, влага и мухъл, които от своя страна ще деформират сградата и ще нанесат конструктивни щети, например по железните елементи в строежа.  Това пък от своя страна би навредило в цялостната стабилност на пространството при по-сериозни природни аномалии като земетресение.

Грижа за вашето здраве

Балансираното разпределяне на енергията във вътрешните площи с ефективно прилагане на топлоизолация повишава удобството във вашата сграда - дом или офис. Постигането на желаните климатични условия в помещението  с помощта на нашите термопанели, които предлагаме в магазина в София и онлайн, спомага за поддържането на добро човешко здраве, защото се възпира появата на влага, мухъл, вредни микроорганизми и други фактори, които биха повлияли негативно на вас.

Грижа за природата

Включването на термопанел на разумна цена от нас във вашия проект ще помогне не само за намаляване на разходите и поддържането на здравословна среда за вас. Употребата на термопанелите ще помогне и на природата, затова ако искате да бъде отговорен и да се погрижите и за околната среда, заложете на качествени изолация с термо панел.

Чрез изграждането на една защитена система, в която има минимална топлозагуба и редуцирано използване на енергия, ще намалите и емисиите на въглероден диоксид (CO2), серен диоксид (SO2) и други вредни парникови газове. Отделно от това, колкото по-малко енергиен ресурс ви е нужен, толкова повече минимизирате негатиивния ефект и замърсяване върху природата.

Звукоизолационен ефект

Покривните термопанели намаляват ефекта от шумовете били те външни или вътрешни. Благодарение на звукоизолационните си свойства, алуминиевите термопанели ще ви осигурят една спокойна и безшумна обстановка. Добавянето пък на термопанел в строителни съоръжения като асансьор, стълбище и инсталация ще предотврати образуването на шумозаглушителна фуния.

По-висока икономическа ефективност

покривни термопанелиКакто вече изтъкнахме по-горе, инвестирането в термопанели, особено на достъпни цени, е един много мъдър ход. С него ще намалите вашите разходи за поддръжка и ремонт. Това е така, защото термопанелът изгражда една защитна обвивка за всяка сграда. Оптимизираната консумация на енергия, респективно природни ресурси, пък редуцира разходите за закупуване на полезни изкопаеми и внос на природна газ.

След като разгледахме част от предимствата на термопанелите, защото безспорно може да изтъкнем и още, се надяваме да сме ви били полезни при решението за изолация на вашия собствен дом или на сградата, върху която работите.  В наше лице винаги може да разчитате на надежден, висококвалифициран и компетентен партньор, който освен че ще ви подсигури качествени строителни материали, е на среща и за съвети и информация за отделните продукти.

Ние, от БГ Пласт 1, вярваме, че заедно с вас може да изпълним успешно всеки един строителен проект за вашето спокойствие, сигурност и защита. Ако искате да научите повече за PVC и алуминиеви термопанели не се колебайте да ни потърсите в нашия склад в София или да използвате контактите ни, посочени в нашия сайт. Очакваме ви!