Алуминиева ламарина

Гладка алуминиева ламарина

0.00

Алуминият е забележителен поради своята ниска плътност и способността му да устоява на корозия чрез феномена пасивация. Алуминият и неговите сплави са от жизненоважно значение за космическата индустри..

Алуминиева рифелова ламарина

0.00

Приложение Алуминиева рифелова ламарина – обща информация Преди да ви запознаем в подробности с нашия специален вид рифелова ламари..

Перфорирана ламарина

0.00

Перфорирана / просечена ламарина Приложение Поискай оферта ..

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Алуминиева ламарина – предистория

алуминиева ламарина на рулони листове ценаПреди 128 години американецът Чарлз Хол е патентовал съвременния начин за производство на алуминий. В резултат на това негово деяние голям брой продукти започват да бъдат правени по-леки, по-икономични и по-годни за рециклиране.

В днешни дни алуминият се добива лесно, той е на достъпна цена и има широко приложение в редица области – както в строителството и промишлеността, така и в електричеството и елекротехниката.

Алуминиева ламарина е метал, който се характеризира със следните свойства: той е лек, устойчив на корозия поради факта, че образува плътен повърхностен слой от оксиди. Алуминият е немагнитен, нетоксичен и отразява светлината. Той е изключителен електрически и топлинен проводник. Това е лесен за обработка метал.

Алуминиевата ламарина е образувана в резултат от промишлен процес на алуминиеви сплави с различни компоненти по време на топла или студена обработка. Като крайни продукти от тези химични процеси се получават тънки, плоски листи, които могат да бъдат изрязани и огънати в различни форми, подходящи за съответната строителна дейност.

Алуминиеви листи - технически характеристики и класове

Алуминиевата ламарина е гъвкава и се обработва лесно. Четирите най-разпространени видове ламарина, са: 1100-H14, 3003-H14, 5052-H32 и 6061-T6.

 • Клас 1100-H14 е търговски чист алуминий, който е устойчив на силните атмосферни влияния. Той е достатъчно сферичен за дълбоко изтегляне и може да се заварява, но същевременно е с ниска якост. Той обикновено се използва в химическо оборудване за обработка, светло-отразители и бижута.
 • Клас 3003-H14 е по-силен от 1100. Той е устойчив на корозия и може да се заварява. Често се използва в щамповани и изтеглени части, пощенски кутии, шкафове, резервоари и вентилационни остриета.
 • Алуминиева ламарина клас 5052-Н32 е много по-силна от 3003, като същевременно поддържа добри характеристики за пластичност. Този клас поддържа висока устойчивост при корозия и заваряване. Обикновените приложения включват автомобилни шасита, резервоари и съдове под налягане.
 • Алуминиевата ламарина степен 6061-T6 е обща термично обработена структурна алуминиева сплав. Този клас ламарина може да се заварява, устойчив е на корозия и е по-силен от 5052. Той губи част от силата си, когато се заварява.  Използва се в модерни конструкции на самолети.

В нашия сайт може да бъде намерена ламарина на рулони на изгодна цена и с ширина от 800 мм до 2000 мм и с дължина от 800 мм до 8000 мм. Предлага се гладка, рифелова и тип „стуко“, а по заявка може да бъде произведена и доставена перфорирана алуминиева ламарина по задание на клиент.

Нашата алуминиева ламарина е икономична като цена. Тя има множество приложения в строителството рекламния сектор, както и в много други области. Алуминият и в частност алуминиевата ламарина са материали на бъдещето и оказва положително влияние както за екстериорни така и за интериорни приложения.

Дебелината на предлаганите алуминиеви листове може да варира между 0,3 и 30 мм и/или в каквато и да е сплав. Цената на суровината се определя според Борсата за метали в Лондон – LME.

Стандартни размери на листове ламарина

алуминиева ламарина цени-1000х2000мм;1250х2500мм;1500х3000мм и 2000х4000мм, така и на брулени с различни ширини. Стандартните ширини за алуминиева ламарина на руло е, както следва 1000мм,1250мм,1500мм и 2000мм.

Съответните дебелини на алуминиеви листи отново могат да варират от 0,3мм до 4мм. При специални поръчки би могло да се поръчат и алуминиева ламарина на руло с ширина до 2200мм, но  за такава поръчка е необходимо по-голямо минимално количество на поръчката.** попитайте за оферта.

Други параметри на алуминиевата ламарина на рула са вътрешният и външен диаметър на ролката. Ако имате конкретни изисквания моля да ги уточните при заявка.

Обработка на алуминиевата ламарина

Алуминиевата ламарина подлежи на обработка при повечето масово използвани методи на обработка в това число:

 • рязане с гилотина, лазар, фреза и др.
 • огъване на абкант и др
 • фрезоване на плотери фрези и др
 • алуминиевата ламарина може да се разпробива с всякакви подходящи инструменти
 • разтегляне – с подходящи инструменти се реализират дизайнерски проекти за обшивки, фасадни облицовки, преградни пана ,стълбищни елементи и др.
 • перфориране- с помощта на модерни машини могат да се постигнат неограничен брой уникални дизайнерски модели на фасадни пана от перфорирана алуминиева ламарина.

Цветове и специални ефекти

Ламарината като алуминиев лист е с характерен цвят на натурален алуминий, но освен в натуралният си цвят, може да се предложи прахово боядисана във всеки един цвят по RAL( международен стандарт за еднозначно определяне на цвят). Ламарината може да бъде боядисана както едностранно така и двустранно в зависимост от изискванията на проекта.

При необходимост алуминиевата ламарина би могла да се достави и с специални ефекти а именно:

 • С огледален ефект – наподобява стандартно сребърно огледало.
 • С ефект “Brushed” или по друг начин казано драскана, крайцвана алуминиева ламарина.
 • Анодизирана или елоксирана алуминиева ламарина. При анодизацията на ламарината се прилага специален процес на електролиза при който се постига ефект при външния защитен слой на ламарината. Този ефект е устойчив на външни атмосферни условия и създава уникалност при цвета като в същото време се запазва алуминиевият натурален цвят на ламарината. При този процес на анодизация могат да се постигнат десетки цветове. Моля за повече информация попитайте търговец на БГ ПЛАСТ 1 ЕООД.

Приложения

листове алуминиева ламарина цениКакто вече отбелязахме, алуминиевата ламарина е продукт на бъдещето и в тази си функция има неограничен брой сфери на приложение. Качественията алуминиев лист в частност също има безброй области в индустрията за които би могла да единствен или оптимален елемент за употреба. Ето някой от по-популярните и известни такива:

 • автомобилостроенето;
 • корабостроене;
 • самолетостроене;
 • техническо оборудване от всякакъв тип когато е необходимо повърхностите да са устойчиви към корозия, гладки като повърхност и много други високи изисквания към метала като продукт.
 • в хранителната индустрия. Специфичните качества на алуминиевата ламарина и в частност алуминиевото фолио налагат използването му за всякакви опаковки в хранително-вкусовата индустрия. Алуминият и алуминиевата ламарина имат сертификат „Food friendly“ и  са подходящ продукт за използването им за опаковки на хранителни продукти. 
 • строителството. Неограничени са приложенията на алуминиевата ламарина в строителството като се започне от крепежни елементи премине се през многообразието от алуминиеви скелета и конструкции и се завърши с облицовъчни панели от алуминиева ламарина обшивки и фасади.