Алуминиева ламарина

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Алуминиева ламарина – предистория

алуминиева ламарина на рулони листове ценаПатентоването на съвременния начин за произвеждане на алуминий е бил патентован преди 128 години от американеца Чарлз Хол. Благодарение на неговото откритие много голям брой алуминиеви изделия намират своя път в ежедневието, предлагайки по-лека, икономична и рециклируема алтернатива на други предмети.

В сегашно време металът алуминий е добиван по-лесно, може да бъде закупен на разумна цена и има огромна роля за много области от строителство до промишленост и от електричество до електротехника, но не само.

Качествена алуминиева ламарина на рулони е с метален произход, характеризиращ се със следните отличителни специфики: лекота, устойчивост на материала срещу корозионни процеси, тъй като алуминият образува сам оксидиран плътен слой.

Подобно на самия метал алуминиевите листи не са магнитни, токсични, а в същото време отразява перфектно светлина. Алуминият е надежден проводник за топлина и електричество. Обработката на материала е улеснена поради неговата мекота.

Изделия като алуминиева ламарина на добра цена са създадени след промишлено смесване на алуминиева сплав с разнородни елементи при топла или студена обработка. Крайният продукт от тази химическа методика се образува тънък, плосък лист от ламарина. Всеки един лист може да бъде нарязан или сгънат в разнообразни форми, спрямо спецификата на съответния проект.

Характеристики на алуминиеви листове и видове ламарина

Листовете ламарина се преработват лесно, бързо и без почти никакви трудности. Най-честите видове ламарина, които се разпространяват на пазара, са: 1100-H14, 3003-H14, 5052-H32 и 6061-T6.

 • Тип 1100-H14 има напълно изчистен състав от алуминий, който не се подава на влиянието от метеорологичните и външни условия. Неговата достатъчно сферична форма позволява дълбоко изтегляне с възможност за заварка и едновременно с това – има малка яркост. Този клас алуминиев лист се включва за изработката на обработващо химическо оборудване, светлоотразители и бижута.
 • Тип 3003-H14 притежава по-голяма здравина от 1100. Неговата устойчивост на корозия и способност за заваряване са предпочитани за процеси като щамповане и изтегляне, пощенски кутии, шкафове, резервоари и вентилационни части.
 • Нашата алуминиева ламарина на руло тип 5052-Н 32 е с по-висока сила от 3003, съчетавайки с тази здравина и огромна еластичност. Като и при другите класове листове от ламарина и този е с перфектна резистентност на корозия и нагряване. Стандартните употреби са при производството на автомобилни шасита, резервоари и съдове под налягане.
 • Листовете ламарина тип 6061-T6 представлява алуминиева сплав, която е обработена термично на структурно ниво. Тази ламарина има възможност да бъде заварявана, устойчива е на корозионни процеси и е по-здрав от 5052. Тя изгубва частично от здравината си в следствие на заварките. Прилага се в иновативните самолетни конструкции.

алуминиева ламарина цениВ нашия онлайн магазин предлагаме алуминиева ламарина на руло на достъпна цена, чиято широчина варира от 800 до 2000 мм, а дължината е от 800 до 8000 мм. Може да намерите гладък тип, с релеф – рифелова или тип „стуко“. В случай че имате нужда от перфорирана ламарина, може да направите индивидуална поръчка спрямо нуждите на клиента.

Нашата алуминиева ламарина е икономична като цена. Тя има множество приложения в строителството рекламния сектор, както и в много други области. Алуминият и в частност алуминиевата ламарина са материали на бъдещето и оказва положително влияние както за екстериорни така и за интериорни приложения.

Нашият лист ламарина е изгоден като цена, защото има много варианти за употреба в строежи, реклами, и така нататък. Безспорно алуминият и алуминиевата ламарина на руло са бъдещи материали, които намират широко приложение и са природосъобразни.

Като дебелина листовете могат да бъдат от 0,3 до 30 мм и/или в зависимост от тяхната сплав. Борсата за метали в Лондон – LME определя каква да е цената на този тип продукти.

Стандартизирани размери на нашите алуминиеви листи

-1000 х 2000 мм; 1250 х 2500 мм; 1500 х 3000 мм и 2000 х 4000 мм, както и още много опции за ширина Стандартизирани размери на нашите алуминиеви листи на руло са 1000 мм, 1250 мм, 1500 мм и 2000 мм.

Съответните дебелини на алуминиеви листи отново могат да варират от 0,3мм до 4мм. При специални поръчки би могло да се поръчат и алуминиева ламарина на рулони с ширина до 2200мм, но  за такава поръчка е необходимо по-голямо минимално количество на поръчката.** попитайте за оферта.

Дебелината на листовете ламарина обикновено се движи между стойностите от 0,3мм до 4 мм. Ако имате нужда от ширина на алуминиева ламарина на руло до 2200 мм, но при такива размери има минимално количество за поръчка. За повече информация попитайте нашите консултанти.

Другите важни специфики на различните видове ламарина са техните вътрешни и външни диаметри на ролката. Тук също може да предложим специални изделия по конкретно запитване.

Обработване на алуминиев лист

Алуминиевите листове подлежат на обработване на повечето стандартни видове обработки, както следва:

 • рязане с гилотина, лазар, фреза и други
 • огъване на абкант и други
 • фрезоване на плотери и други
 • ламарината на рулони е възможно да се пробие с различни инструменти
 • разтеглянето се прави отново с нужните средства, за да осъществят дизайнерски решения за обшивки, фасадни облицовки, преградни пана ,стълбищни елементи и други
 • перфорирането става се случва чрез специални машини, може да се направи невероятен авторски почерк на ламарината чрез различни видове перфорация.

Цветове на алуминиева ламарина

Материалът алуминий има специфичен натурален сребрист цвят, затова и алуминиевата ламарина стандартно е с такъв нюанс. Разбира се, поради различните нужди и изисквания на клиентите, всеки алуминиев лист на достъпна цена може да бъде боядисан с прахова технология в цветово решение по RAL. Боядисването не се ограничава само едностранно, напротив, може да бъде извършено и от двете.

При нужда листовете ламарина биха могли да се доставят и със специални ефекти като:

 • Ефект огледало – прилича на сребърна огледална повърхност
 • Крейцваната алуминиева ламарина прилича на надраскана.
 • Анодизирани или елоксирани алуминиеви листове. Процесът анодизация на алуминиевата ламарина представлява специализирана технология на електролиза, при която се добавя ефект към външния предпазен слой на ламарината. Това отражение има устойчивост на неблагоприятни външни условия и добавя уникален ефект върху цвета, запазвайки натуралния нюанс на алуминият. При тази технология на анодизация може да се постигне богато разнообразие от цветове. Моля за повече информация попитайте търговец на БГ ПЛАСТ 1 ЕООД.

Употреба на ламарината на руло

листове алуминиева ламарина цениКакто вече отбелязахме, алуминиевата ламарина е продукт на бъдещето и в тази си функция има неограничен брой сфери на приложение. Качественият алуминиев лист в частност също има безброй области в индустрията за които би могла да единствен или оптимален елемент за употреба. Ето някой от по-популярните и известни такива:

Вече стана ясно, че качествената алуминиева ламарина е изделие с много употреби и в бъдещето ще има още повече области на приложение. Добрите алуминиеви листи също са с многообразни възможности за използване. Едни от най-известните области са:

 • Строенето на автомобили;
 • Строенето на кораби;
 • Строенето на самолети;
 • Производство на техника и специализирани машини;
 • Строителството;
 • Хранително-вкусовата промишленост;
 • Реклама;
 • Фасадни облицовки и други.