Алуминиеви композитни панели

Екстериорни алуминиеви композитни панели

0.00

Тип на покритието: Стандартната PVDF (Поливинилиден флуорид) облицовъчна система е многослойна предварително обработена алуминиева подложка. Първият слой е базиран на епоксидни смоли, които предпазва..

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Алуминиеви композитни панели


Обща характеристика на алуминиев композитен панел Albond  

Albond представлява алуминиев композитен панел, чийто впечатляващи свойства спомагат реализацията на креативни архитектурни проекти. С панелите Albond могат да се изпълняват, както равни така и извити фасади. С многообразието от цветове, в които се предлагат алуминиевите композитни панели се създават неограничени възможности в изпълнението на всякакви архитектурни проекти. 

Алуминиеви композитни панели 1
Алуминиеви композитни панели - купете сега!
Атрактивни и лесни за моделиране, алуминиевите композитни панели Albond  представлява най-удачното облицовъчно решение както за екстериорни, така и за интериорни повърхности при ремонтни дейности и нови конструкции. Сърцевината на фасадните панели Albond е огнеупорна, лека, твърда и устойчива; притежава добри изолационни свойства, подходящи именно при проектирането на енергийно ефективни сгради. Наред с това, инсталацията на панелите е лесна като позволява всякакви вариации при оформлението на фасади.

Albond – алуминиев композитен панел е тип сандвич, съставен от нетоксично полиетиленово ядро, надеждно фиксирано между фини алуминиеви листове. Алуминиевия композитен панел се произвежда с различна дебелина на ядрото (2, 3 и 5mm) с алуминиеви листове със стандартна широчина (1000, 1250 и 1500 mm) и дължина между 2000-8000 mm. Именно заради това общата дебелина на панела е 3,4 и 6 mm.

При производството на алуминиевия композитен панел се сливат алуминиевите листове с полиетиленова сърцевина, което се постига посредством високо компресиране на три елемента (два алуминиеви листа и специално слепящо вещество придружено с полиетилена), извършено между притискащите ролки. Финалният резултат е здрав и изключително устойчив плосък лист алуминиев композитен материал.

Приложения на алуминиев композитен панел Albond 

Алуминиевият композитен панел Albond  е идеалното решение за приложение в екстремни атмосферни условия (замърсени градски и индустриални среди) като почистването на фасадите става лесно и безпроблемно.

Алуминиевите композитни панели Albond имат изключителна гъвкавост, поглъщат вибрации което в едно с лесната поддръжка и дългия експлоатационен период прави тези продукти предпочитан избор за модерни архитектурни проекти.

Алуминиеви композитни панели 2
Алуминиеви композитни панели - разгледайте повече на сайта!
Повърхността на панелите Albond е предварително обработена, преди да бъде ламинирана в разнообразна цветова гама. Алуминиевите композитни панели има солидна здравина и твърдост което му дава необходимите качества в широк спектър на приложения, а същевременно е изключително лек алуминиев композитен материал.

Алуминиев композитен панел основни характеристики и начин на обработка

Алуминиевите композитни панели Albond са по-леки в сравнение със същата дебелина чист алуминиев лист, но със същата здравина и издръжливост на алуминиевият лист. Алуминият като материал има следните качества: лекота спрямо други метали със същата дебелина, устойчивост на корозия, UV лъчи, устойчивост на горене, оптимална  пропорция на издръжливост и тегло. В съчетание на два алуминиеви листа при производството на алуминиевия композитен панел и сърцевина от полиетилен се получава „сандвич“ плоскост която е значително по здрава от елементите съставящи я поотделно. Алуминиевите композитни панели биват различни видове, не само поради дебелината, на също така и поради дебелината на алуминиевите плоскости, цветовото покритие и типа на пластмасата образуваща сърцевината на алуминиевия композитен панел. Алуминиевите композитни панели се предлагат с различна гаранция , между 15 и 20 години в зависимост от дебелината на алуминиевите страни на алуминиевия композитен панел. 

 • Алуминиевите композитни панели могат да бъдат с различни класове на горимост предвид изискванията на проекта. 
 • Алуминиев композитен панел с клас на горимост B2 по европейска норма 
 • Алуминиев композитен панел с клас на горимост B1 по европейска норма – трудно горим 
 • Алуминиев композитен панел с клас на горимост А2 по европейска норма – не горим 

За разлика от алуминият, който е добър проводник на топлина, алуминиевите композитни панели в следствие на "не-алуминиевата" сърцевина която играе роля на бариера, е идеален топло-изолатор, както и електро-изолатор отново поради сърцевината на алуминиевия композитен панел.

Алуминиевия композитен панел има защитното покритие съдържащо 70% KYNAR 500® поливинилидин флуоридни (PVDF) смоли, които осигуряват отлични цветове и качество.

 • Алуминиевият композитен панел е устойчив на атмосферни влияния,
 • Алуминиевият композитен панел е УВ устойчив 
 • Алуминиевият композитен панел не оксидира 
 • Алуминиевият композитен панел има ниска степен на деформация 
 • Алуминиевият композитен панел има високо съотношение на издръжливост спрямо тегло на единица площ 

Алуминиевият композитен панел има приложения, както за фасадни проекти, така и за рекламни приложения в т.ч. знаци, табели, кутии, тотеми и др. 

Алуминиевият композитен панел подлежи на следните обработки:

 • Рязане със зеге, циркуляр
 • Огъване с вкопан канал
 • Фрезоване
 • Валцоване
 • Лазерно рязане
 • Пробиване
 • Лепене
 • Заваряване
 • Печат

Алуминиеви композитни панели 3
Алуминиеви композитни панели - доверете се на нас!
Алуминиевият композитен панел може да получи почти всяка форма, чрез рязане, кривене и т.н. С подходяща технология и обработка на панелите, всеки дизайн става реалност.

Алуминиеви композитни панели, размери, цветове и дебелини

Алпласт ГБР предлага алуминиеви композитни панели със следните стандартни размери:

3200х1250мм, 3200х1500мм 4050х1500.

Стандартната дебелина на панелите е 4мм, но могат да бъдат произведени в диапазон от 2 мм до 6мм. 

Дебелината на алуминиевите листа в панела е между 0.3мм и 0.6мм, като най- популярна е дебелина 0.5мм за екстериорни приложения и между 0.3мм и 0.4мм за интериорни приложения или приложения за рекламната индустрия. Ако проекта изисква да бъдат направени по-големи детайли, тогава е добре дебелината да бъде поне 0.5мм или 0.6мм. Ламарината на двете страни на алуминиевите композитни панели би могла да бъде с различна дебелина при конкретно изискване на клиента.


Ширината на панелите е 1000мм, 1250мм, 1500мм или 2000мм, а дължината може да бъде изпълнена по задание на клиента. 

Алуминиевият композитен панел може да бъде двустранно боядисан. 


Благодарение здравината като на стоманата и ниското тегло на алуминий, алуминиевия композитен панел е приложим продукт за почти всякакви проекти 

Алуминиевият композитен панел е защитен и оцветен с висококачествено покритие, което осигурява най-високото възможно качество на цветовете. Алуминиевият композитен панел ползва множество палитри като Ral, Pantone или NCS.

Алуминиевите композитни панели могат да бъдат в няколко категории цветове

Солид цветове в т.ч. всички основни 

 • Металик цветове – цветове с металик ефект. При металик цветовете трябва да се съблюдава посоката на монтаж, а именно за да няма тонални разлики да се монтират по посока на стрелките обозначени на предпазното фолио 
 •  Натурални цветове – това са цветове наподобяващи естествени материали като други метали мед, инокс, платина олово и т.н. 
 •  Дървесни ефекти – при тези цветове отново е необходимо да се съобрази посоката на монтаж 


С цел избягване на цветови разлики е добре да се поръчват алуминиеви композитни панели  панели в една обединена заявка и да се информира доставчика за обема на необходимите панели. 

Панелите Albond имат идеална гладкост, която в комбинация с отличното PVDF покритие, го прави най-добрия избор както за ниски та и за високи сгради.Приложение

Алуминиеви композитни панели 4
Алуминиеви композитни панели 5
Алуминиеви композитни панели 6
Алуминиеви композитни панели 7
Алуминиеви композитни панели 8
Алуминиеви композитни панели 9
Алуминиеви композитни панели 10
Алуминиеви композитни панели 11
Алуминиеви композитни панели 12
Алуминиеви композитни панели 13
Алуминиеви композитни панели 14
Алуминиеви композитни панели 15
Алуминиеви, композитни, панели, Фасадни, решения