Алуминиеви композитни панели Албонд

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Обща характеристика на алуминиев композитен панел Albond

еталбонд ценаАлуминиеви композитни панели притежават невероятни свойства, благодарение на които без проблем може да се осъществят безброй много творчески архитектурни решения с тях.

Еталбонд е точно такъв материал, представляващ всъщност фасадни панели, които намират своето приложение както в прави, така и в нестандартни или извити външни повърхности на сгради.

Красивите и гъвкави за оформяне, Албонд панели на разумна цена се превръщат в подходящ вариант за облицовка на екстериорни и интериорни пространства. Могат да бъдат приложени при изцяло нови строежи или просто при освежаващ ремонт.

В своето ядро панелът Albond има огнеупорно свойство, съчетано с лекота на теглото, твърдост на материала и устойчивост на натоварване. Висококачествените композитни панели впечатляват със своята неоспорима изолационна способност, която допълва идеално енергийно ефективни пространства.

Освен всички тези предимства, алуминиев композитен панел се монтира с лекота, която позволява неговото поставяне на разнообразни по размер и форма - фасади.

Алуминиевите панели от типа Албонд, които може да се намерят при нас на добра цена, се предлагат под формата на тип сандвич. Те са със състав нетоксични полиетиленови елементи, които са внедрени плавно във фините алуминиеви листове.

Еталбонд плоскостите се правят с размери, които имат разнообразна дебелина на ядрото от 2, 3 или 5 мм, а самите алуминиеви плоскости са с ширина 1000, 1250 или 1500 мл и дължина  от 2000 до 8000 мм. Крайната дебелина на изделието е 3, 4 или 6 мм.

Когато се произвеждат, тези фасадни панели на изгодна цена се събират отделните листове, направени от алуминий и полиетиленово ядро. Това се прави чрез висока компресия на трите основни компонента на алуминиевия композитен панел - два алуминиеви листа и специализирано съединяващо вещество, добавено към полиетилена.

Самото пресоване се случва между притискащи ролки. Накрая се получава отличен Албонд панел, който впечатлява със своята здравина и надеждност на тънкия лист.

Употреба алуминиеви композитни панели Албонд

алуминиева плоскостАлбонд в нашия магазин е на добра цена, но освен ценовата си достъпност, намира широкоспектърна употреба във фасади, изложени на тежки атмосферни условия като много замърсени среди в градска и индустриална част. Благодарение на тази устойчивост чистенето на алуминиевите панели е улеснено.

Фасадните панели от алуминий са известни със своята отлична адаптивност, устойчивост на вибрации, за да гарантират бърза поддръжка и дълъг живот на фасадите, върху които са монтирани. И не на последно място придават модерен облик на проекта.

Повърхността на алуминиеви плоскости Албонд е предварително обработена, преди да бъде ламинирана в разнообразни цветове. Има солидна здравина и твърдост, което ѝ дава необходимите качества в широк спектър на приложения, а същевременно я прави изключително лек алуминиев композитен материал.

Облицовката на качествения алуминиев композитен панел бива предварително обработен преди да се наложи финалния слой лак, които се предлага в различни Албонд цветове. Притежава безспорна надеждност и здравина, които дават възможност за прилагане на фасадния панел в толкова много места, въпреки невероятната лекота на алуминиевия материал, от който е изработен.

Ключови свойства и начин на монтиране

еталбонд цветове размериПредпочитаната алуминиева плоскост Албонд е с по-леко тегло, когато се сравнява с дебелината на стандартен алуминиев лист, но запазва здравината и устойчивостта на алуминиевата сплав.

Алуминият като цяло има доста преимущества, които се пренасят и на продуктите, производни от него: финост - съпоставен до други метали, издръжливост на корозионни процеси, защита от ултравиолетови лъчи, неподатливост на горене, перфектно съотношение на здравина и тежина.

Алуминиевите композитни панели, предлагани от БГ ПЛАСТ 1 ЕООД на разумна цена, притежават и гаранция, варираща от 15 до 20 години.

Нейната стойност зависи от дебелината на самия фасаден панел.

 • възможно е да бъдат с различно ниво на горене, съобразено със спецификите на приложение.
 • плоскости с ниво на горене B2 спрямо европейските стандарти.
 • плоскости с ниво на горене B1 спрямо европейските стандарти (трудно гори).
 • плоскости с ниво на горене А2 спрямо европейските стандарти (не гори).

Алуминият е от материалите, които са добри топлпопроводници, но алуминиевите плоскости Albond притежават стопиращи свойства, които образуват защитен изолационен слой за задържане на топлина и енергия.

Фасадните панели имат предпазен слой, който съдържа 70% KYNAR 500® поливинилиден флуорид (PVDF) смоли, за да се гарантират перфектни Албонд цветове и годност.

 • Устойчивост на метеорологични условия
 • Издръжливост на ултравиолетови лъчи
 • Без оксидация
 • Ниско ниво на деформация
 • Отлична пропорционалност на здравина към тегло на единица площ 

Албонд плоскости намират своята роля във фасадни решения, така и в рекламна употреба, например: табели, кутия, тотеми и прочие.

Фасадните панели могат да бъдат обработвани по разнообразни начини чрез рязане, огъване, пробиване и да бъдат лепени, заварявани и брандирани. Алуминиевите композитни панели могат да придобият доста форми, използвайки точната технология и обработка, те се превръщат в креативни решения.

Albond цветови решения

Albond се произвежда в доста цветови комбинации и размери. Плоскостите са защитени и оцветени с отличен устойчив слой, който гарантира максимална защита на цвета. Albond панелите се предлагат в нюанси по Ral, Pantone и NCS.

Основни цветови решения:

 • Металически нюанси – варианти с металическо излъчване. При металическите цветове трябва да се съобрази посоката на монтаж.
 • Естествени тонове – това са нюанси, имитиращи натурални материали като други метали: мед, инокс, платина олово и т.н.
 • Дървесни цветове – напълно натурални тоналности, наподобяващи природни материали. 

В случай че желаете да се постигнете максимален ефект и цветова еднаквост на фасада, направете обща поръчка на алуминиеви композитни панели Albond на достъпна цена още сега.

Фасадните панели Албонд са перфектно гладки и са идеално снабдени с PVDF покритие, за да може композитната алуминиева плоскост да приляга на високи и ниски сгради.

Варианти за прилагане

Както вече стана ясно и по-горе качественият алуминиев композитен панел Албонд е универсално приложим във всякакви проекти и области - от строителство до реклама.

Свържете се с нас, за да обсъдим какви са най-подходящите фасадни панели за вашия проект. Превърнете вашата идея в реалност с помощта на нашите високоефективни, устойчиви Албонд плоскости на страхотна цена.

Приложение