Технически камък за окачени фасади

Технически камък ОТВОРИ КАТАЛОГА В ПЪЛЕН РАЗМЕР


Технически камък за окачени фасади - каталог 2024 Изтегли каталога от тук

Технически камък ОТВОРИ КАТАЛОГА В ПЪЛЕН РАЗМЕР


Технически камък за окачени фасади 2 Изтегли каталога от тук

Фасадните облицовки, освен че са много важен архитектурен и строителен елемент, придобиват все по-голямо значение и на декоративно ниво. С нарастващата естетическа тежест в архитектурните проекти търсенето на материали за облицовъчни фасади се насочва към тези, които са в състояние да предложат много високи технически характеристики, необходими за този тип строителство, заедно с дизайни и покрития с голяма естетическа красота. които придават добавена стойност на имота и проекта като цяло.

Коя е най-добрата облицовка за фасади?

Най-добрата облицовка за фасади несъмнено е керамиката. Това не само представя ненадминати технически и естетически характеристики, но също така се адаптира перфектно към най-често срещаните и авангардни системи за облицовка на фасади: вентилирана фасада и фасада с плочки. Керамичните стенни плочки имат характеристики, много по-добри от всеки друг материал, използван за покриване на фасада.

Сред безбройните му предимства са минималната поддръжка, която те включват; защитата от атмосферни влияния, която предлагат, както топлинна, така и срещу вода и влага; високата устойчивост на атмосферни агенти и UV лъчи; или акустичната изолация и спестяването на енергия, които осигуряват, когато се използват с вентилираната фасадна система. Всичко това запазва естетическата и функционална цялост непокътната през годините и външните агресии.

Функции на керамичната облицовка за фасади

Ангажиментът с облицовката на фасади с керамичен материал води до безброй предимства, както на техническо ниво, така и за подобряване на благосъстоянието на потребителите на сградата или дома, както и на декоративно ниво благодарение на широката гама от опции и завършвания на разположение.

От топло- и звукоизолацията, която облицовката на фасади с плочки води до лесния монтаж или смяна на части, които осигуряват (в случая по отношение на вентилираната фасада), има безброй предимства в зависимост от избраната система за фасадна облицовка.

Двете предпочитани системи при проектирането на конструкция от този калибър са: традиционната система от фасади, облицовани с плочки и, от друга страна, вентилираната фасада, по-актуална система, но напълно консолидирана поради големите функционални и конструктивни предимства, които предоставя. . Следователно, в зависимост от вида на проектираната фасада, системата, която ще се използва, ще варира и ще има конструктивните предимства на всяка една от тях.

Плочки за външни фасади

Като най-пълния материал на пазара и този, който най-добре отговаря на типологията на вентилираната и облицована фасада, керамичните плочки се превърнаха в предпочитани сред архитектите за изпълнение на този тип проекти.

Отделите за дизайн и иновации на Coverlam успяха да разработят материал, който съчетава безбройните технически предимства, споменати по-горе, и да ги материализира в редица колекции, които покриват всички видове стилове, предлагайки каталог, способен да се адаптира към всеки проект за стенни покрития.фасади. 

Вентилирани фасади

Вентилируемата фасада без съмнение е най-иновативната строителна система и тази, която предлага най-много предимства при фасадната облицовка благодарение на характерната си въздушна камера, която установява физическо разделяне между външната част на фасадата и обвивката на сградата. Поради тази причина вентилируемата фасада има определени технически качества, които са несравними с всяка друга система, предлагана на пазара, и които оказват пряко влияние върху благосъстоянието на потребителите на домовете или сградите.

Сред тези предимства е отличното му топлинно поведение, както през зимата (предотвратява изхвърлянето на топлината навън), така и през лятото (предотвратява навлизането й в сградата), което води до значителни икономии на енергия за потребителя чрез намаляване на потреблението при климатизация нагоре. до 35%, тъй като вентилираната фасадна система допринася за по-голяма ефективност на сградата; или неговото подобряване на акустичния комфорт, което осигурява намаляване на външния шум до 20%.

От друга страна, сред използваните материали за облицовка на вентилируеми фасади, керамиката е фаворит, като най-атрактивният вариант сред професионалистите в областта на архитектурата и строителството поради големите технически предимства, споменати по-горе, и поради безкрайността на наличните дизайни.

Що се отнася до първото, друго от качествата на вентилируемата фасада, облицована с широкоформатен тънък Coverlam, която е високо ценена сред строителните специалисти, е лекотата на монтаж и подмяна на части. Благодарение на лекотата на тях, тази система е по-бърза за изпълнение и в случай, че възникне неизправност в някоя от частите и е необходим ремонт, тя също е лесна и лесна за изпълнение.

По отношение на естетическата част, Coverlam предлага богат каталог от дизайни и стилове, способни да се адаптират към всички видове проекти за вентилирани фасади. Сред тях можете да намерите всичко - от елегантни монохромни тонове и модерен дизайн като метал или цимент, до ултрареалистични варианти на колекции с ефект на дърво, ефект на камък или мрамор, големите фаворити на най-актуалните проекти. 

Фасади с плочки:

Облицовъчната система Облицовъчните фасади са най-разпространените днес за фасадни облицовки. Тази опция е много практична, бърза и лесна за изпълнение, предлагайки изключително естетичен завършек, който повишава стойността на дома.

Освен това керамичният материал за облицовка на фасади изисква малко поддръжка и е много стабилен, без риск от пукнатини, пукнатини или отлепване. Подобно на вентилираната фасада, те също предлагат топло и акустична изолация, която пряко влияе върху качеството на живот на потребителите. 

Облицовка на модерни фасади

Съвременните фасадни проекти предполагат необходимостта от много гъвкав материал, лесен за рязане и обработка и способен да се адаптира към проектирания дизайн на вентилирана или облицована фасада. Не само авангардните проекти се нуждаят от този тип характеристики в материала, избран за облицовка на фасади, тъй като този избор може значително да отбележи крайния резултат на имота като цяло, независимо от стила му.

Благодарение на ексклузивната производствена система на Coverlam е възможно да се покрият фасади с много леки, ултратънки, широкоформатни плочки (до 3,5 мм), като се поддържат отлични механични и естетически свойства.

Тези качества осигуряват по-голяма лекота на рязане и боравене с материала, както и голяма гъвкавост при адаптирането на Coverlam към морфологията на всяка сграда или дом; едно много цялостно и високо ценено строително решение за облицовка на модерни фасади и саниране на сгради.