Алуминиев L профил - винкел Алуминиеви профили

Алуминиев L профил - винкел

Код на продукта: alprvi
Stock Instock
Алуминият като материал: ТЕГЛО Алуминият е много лек метал с тегло от 2,7 kg/dm3 , около една трета от това на стоманата. Употребата на алуминий в автомобилите например намалява теглото и разхода на енергия и увеличава товарния капацитет. СИЛА Алуминият притежава добра устойчивост на натиск, а якостта на опън е в диапазон от 70 до 700 МРа в зав...

Възможни варианти

Цена 0.00 лв.

Алуминият като материал:

ТЕГЛО

Алуминият е много лек метал с тегло от 2,7 kg/dm3 , около една трета от това на стоманата. Употребата на алуминий в автомобилите например намалява теглото и разхода на енергия и увеличава товарния капацитет.

СИЛА

Алуминият притежава добра устойчивост на натиск, а якостта на опън е в диапазон от 70 до 700 МРа в зависимост от сплавите и метода на производство. Чрез използването на екструдирани профили с подходящи сплави и с правилен напречен разрез може да се постигне якост, сравнима с тази на стоманените структури.

МОДУЛ НА ЕЛАСТИЧНОСТ

Модулът на еластичност (Young’s Modulus) на алуминия е три пъти по-малък от този на стоманата (Е=70 GРа), което значи, че инерционният момент на алуминиевите профили трябва да е три пъти по-голям, за да се постигне същата устойчивост като на стоманените профили.

ФОРМОВАНЕ

Алуминият е подходящ за формоване - процес, използван при екструзията. Алуминият може да е лят, изтеглен или валцован.

МАШИННА ОБРАБОТКА

Алуминият е много лесен за машинно обработване като за тази цел могат да се използват обикновени инструменти (триони, дрелки и др). Той може да се формова в нагрято и студено състояние.

СВЪРЗВАНЕ

Алуминиевите части могат да се свързват чрез процесите на заваряване, спояване, адхезивно залепване и занитване.

УСТОЙЧИВОСТ НА КОРОЗИЯ

Алуминият естествено образува защитно оксидно покритие и е силно устойчив на корозия. Този слой може да се подсили допълнително чрез повърхностно третиране като например анодизация или електростатично прахово покритие.

ЛИНЕЙНО РАЗШИРЕНИЕ

Алуминият има относително висок коефициент на линейно разширение в сравнение с други метали. Това трябва да се взима под внимание по време на етапа на проектиране, за да се избегнат възможните различия.

НЕТОКСИЧНОСТ

Алуминият е нетоксичен и следователно много подходящ за подготвяне и съхранение на храна.

ОТРАЖЕНИЕ НА СВЕТЛИНА

Алуминият притежава добри светлоотразителни свойства.

Характеристики
Дължина 6 m.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!

Рейтинг Лош           Добър
5 от 5 1
1