Алуминиеви ламарини

Гладка алуминиева ламарина

0.00

Алуминият е забележителен поради своята ниска плътност и способността му да устоява на корозия чрез феномена пасивация. Алуминият и неговите сплави са от жизненоважно значение за космическата индустри..

Алуминиева ламарина рифел

0.00

Приложение АЛУМИНИЕВА ЛАМАРИНА РИФЕЛ – БГ ПЛАСТ НЯМА ДА ВИ РАЗОЧАРОВА АЛУМИНИЕВА ЛАМАРИНА РИФЕЛ – ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Преди да Ви се представ..

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Алуминиева ламарина 


Алуминиева ламарина – предистория 

Знаете ли, че датата 2-ри април 1889 г. е паметна за производството на алуминий? 

Преди 128 години американецът Чарлз Хол е патентовал съвременния начин за производство на алуминий. В резултат на това негово деяние голям брой продукти започват да бъдат правени по-леки, по-икономични и по-годни за рециклиране

Алуминиева ламарина 1
Алуминиева ламарина - вземете от нас!
В днешни дни алуминият се добива лесно, той е на достъпна цена и има широко приложение в редица области – както в строителството и промишлеността, така и в електричеството и елекротехниката. 

Алуминиевата ламарина е метал, който се характеризира със следните свойства: той е лек, устойчив на корозия поради факта, че образува плътен повърхностен слой от оксиди. Алуминият е немагнитен, нетоксичен и отразява светлината. Той е изключителен електрически и топлинен проводник. Това е лесен за обработка метал. 

Алуминиевата ламарина е образувана в резултат от промишлен процес на алуминиеви сплави с различни компоненти по време на топла или студена обработка. Като крайни продукти от тези химични процеси се получават тънки, плоски парчета, които могат да бъдат изрязани и огънати в различни форми, подходящи за съответната строителна дейност. 


Алуминиева ламарина технически характеристики и класове

Алуминиевата ламарина е гъвкава и се обработва лесно. Четирите най-разпространени класове  алуминиева ламарина, са: 1100-H14, 3003-H14, 5052-H32 и 6061-T6. 

 • Клас 1100-H14 е търговски чист алуминий, който е устойчив на силните атмосферни влияния. Той е достатъчно сферичен за дълбоко изтегляне и може да се заварява, но същевременно е с ниска якост. Той обикновено се използва в химическо оборудване за обработка, светло-отразители и бижута. 
 • Клас 3003-H14 е по-силен от 1100. Той е устойчив на корозия и може да се заварява. Често се използва в щамповани и изтеглени части, пощенски кутии, шкафове, резервоари и вентилационни остриета. 
 • Алуминиевата ламарина клас 5052-Н32 е много по-силна от 3003, като същевременно поддържа добри характеристики за пластичност. Този клас поддържа висока устойчивост при корозия и заваряване. Обикновените приложения включват автомобилни шасита, резервоари и съдове под налягане. 
 • Алуминиевата ламарина степен 6061-T6 е обща термично обработена структурна алуминиева сплав. Този клас ламарина може да се заварява, устойчив е на корозия и е по-силен от 5052. Той губи част от силата си, когато се заварява.  Използва се в модерни конструкции на самолети. 

В нашия сайт може да бъдат открити алуминиеви ламарини с ширина от 800 мм до 2000 мм и с дължина от 800 мм до 8000 мм. Предлага се гладка алуминиева ламарина, рифелова  алуминиева ламарина, алуминиева ламарина тип „стуко“ и по заявка може да бъде произведена и доставена перфорирана алуминиева ламарина по задание на клиент. 

Алуминиевата ламарина е сравнително икономична като цена. Тя има множество приложения в строителството рекламния сектор, както и в много други области. Алуминият и в частност алуминиевата ламарина са материали на бъдещето и оказва положително влияние както за екстериорни така и за интериорни приложения. 

Дебелината на алуминиевите ламарини може да варира между 0,3 и 30 мм и/или в каквато и да е сплав. Цената на суровината се определя според Борсата за метали в Лондон – LME. 

Алуминиевата ламарина може да бъде поръчана, както форматирана на листа със стандартни размери .


Стандартни размери на алуминиева ламарина

Алуминиева ламарина 2
Алуминиева ламарина - най-доброто от нас!
-1000х2000мм;1250х2500мм;1500х3000мм и 2000х4000мм, така и на брулени с различни ширини. Стандартните ширини за алуминиевата ламарина на рулони е, както следва 1000мм,1250мм,1500мм и 2000мм. Съответните дебелини на алуминиевата ламарина (рула) отново могат да варират от 0,3мм до 4мм. При специални поръчки би могло да се поръчат и алуминиева ламарина на руло с ширина до 2200мм, но  за такава поръчка е необходимо по-голямо минимално количество на поръчката.** попитайте за оферта.

Други параметри на алуминиевата ламарина на рула са вътрешният и външен диаметър на ролката. Ако имате конкретни изисквания моля да ги уточните при заявка.


Обработка на алуминиева ламарина

Алуминиевата ламарина подлежи на обработка при повечето масово използвани методи на обработка в това число:

 • рязане с гилотина, лазар, фреза и др.
 • огъване на абкант и др
 • фрезоване на плотери фрези и др
 • алуминиевата ламарина може да се разпробива с всякакви подходящи инструменти
 • разтегляне – с подходящи инструменти се реализират дизайнерски проекти за обшивки, фасадни облицовки, преградни пана ,стълбищни елементи и др.
 • перфориране- с помощта на модерни машини могат да се постигнат неограничен брой уникални дизайнерски модели на фасадни пана от перфорирана алуминиева ламарина.


Цветове и специални ефекти на алуминиевата ламарина

Алуминиевата ламарина като базисен продукт е с характерен цвят на натурален алуминий, но освен в натуралният си цвят алуминиевата ламарина може да се предложи прахово боядисана във всеки един цвят по RAL( международен стандарт за еднозначно определяне на цвят). Ламарината може да бъде боядисана както едностранно така и двустранно в зависимост от изискванията на проекта. 

Алуминиева ламарина 3
Алуминиева ламарина - каталог
При необходимост алуминиевата ламарина би могла да се достави и с специални ефекти а именно:

 • Алуминиева ламарина с огледален ефект – наподобява стандартно сребърно огледало.
 • Алуминиева ламарина с ефект “Brushed” или по друг начин казано драскана, крайцвана алуминиева ламарина.
 • Анодизирана или елоксирана алуминиева ламарина. При анодизацията на алуминиевата ламарината се прилага специален процес на електролиза при който се постига ефект при външния защитен слой на ламарината. Този ефект е устойчив на външни атмосферни условия и създава уникалност при цвета като в същото време се запазва алуминиевият натурален цвят на ламарината. При този процес на анодизация могат да се постигнат десетки цветове. Моля за повече информация попитайте търговец на Алпласт гбр.


Приложения на алуминиевата ламарина

Както вече отбелязахме алуминиевата ламарина е продукт на бъдещето и в тази си функция има неограничен брой сфери на приложение. Алуминиевата ламарина в частност също има безброй области в индустрията за които би могла да единствен или оптимален елемент за употреба. Ето някой от по-популярните и известни такива:

 • автомобилостроенето;
 • корабостроене;
 • самолетостроене;
 • техническо оборудване от всякакъв тип когато е необходимо повърхностите да са устойчиви към корозия, гладки като повърхност и много други високи изисквания към метала като продукт.
 • в хранителната индустрия. Специфичните качества на алуминиевата ламарина и в частност алуминиевото фолио налагат използването му за всякакви опаковки в хранително-вкусовата индустрия. Алуминият и алуминиевата ламарина имат сертификат „Food friendly“ и  са подходящ продукт за използването им за опаковки на хранителни продукти. 
 • строителството. Неограничени са приложенията на алуминиевата ламарина в строителството като се започне от крепежни елементи премине се през многообразието от алуминиеви скелета и конструкции и се завърши с облицовъчни панели от алуминиева ламарина обшивки и фасади.
Алуминиеви, ламарини, Алуминий